Работа за границей, работа в Чехии...
Польша, Чехия, "шенген" из первых рук!  
  Работа за границей, эмиграция, визы...
  Агентство трудовых ресурсов
  Бюро по трудоустройству
  Миграционно-консультационный центр
  Работа в Канаде, эмиграция в Канаду
  Работа в Польше
  Работа в Чехии
  Предпринимательство в Чехии
  Образование в Чехии
  Зелёные карты в Чехии
  Чешская Зелёная карта на практике
  Новости
  => Au pair в Данії
  => Студентська практика у Данії
  => Обучение в Дании
  => Датская Зелёная карта
  => Актуальные новости
  Наши документы
  Образцы чешских документов
  Контракт-угода
  Трудовий договір
  Формы доверенностей
  Важно! Визовая информация
  Наши цены
  Банковские реквизиты
  Контактная информация
  Обратная связь
  Духовна сторінка
Au pair в Данії
       Матеріал від 06.08.2009 р.

Передмова
 
Вам може бути надано дозвіл на проживання у зв’язку із "опер"-контрактом, укладеним з приймаючою родиною у Данії. Отримати дозвіл на перебування є Вашим особистим зобов’язанням.
 
Мета перебування у Данії в якості "опер"
 
Термін au pair означає "на рівних правах". Перебування за кордоном в якості "опер" – це можливість для молодої особи знаходитись у приймаючої родини, в якій є дитина віком до 18 років, на рівних правах разом з іншими членами цієї родини. Мета "опер" – це вдосконалення мовних та/або професійних здібностей, а також розширення культурного кругозору про Данію. Ви, як "опер"-учасник,  приймаєте участь у домашніх роботах по господарству (наприклад, прибирання, прання одягу, готування їжі, догляд за дитиною) приймаючої родини максимум 5 годин на день та 6 днів на тиждень відповідно.
 
Умови, яким повинні відповідати кандидати на роботу за схемою "опер"
 
Вік заявників на роботу за схемою "опер" у Данії повинен бути 17-29 років.
Ви не повинні бути одружені, оскільки це є несумісним з метою Вашого перебування в якості "опер".
Ви не можете брати з собою дітей віком до 18 років.
Ви повинні закінчити повні 9 років шкільної освіти.
Ви повинні володіти на достатньому рівні данською, шведською, норвезькою, англійською або німецькою мовами.
Як правило, Ви не можете брати участь в програмі (хоча інколи можливі й вийнятки), якщо вже перебували в якості "опер" два або більше разів в інших країнах Західної Європи.
Як правило (але зовсім не виключення), Ви не повинні були раніше мати дозвіл на проживання у Данії.
 
Інші умови та терміни
 
Ви та приймаюча Вас родина повинні між собою укласти та підписати відповідну "опер"-угоду. "Опер"-контракт є складовою заяви на отримання дозволу на перебування (проживання), що надається Данською Імміграційною Службою.
Ви повинні усвідомлювати себе частиною родини та приймати участь у домашніх роботах по господарству (наприклад, прибирання, прання одягу, готування їжі, догляд за дитиною).
Кожного місяця Вам повинна надаватися наперед обумовлена та узгоджена між сторонами плата у розмірі мінімум  2500 данських крон від Вашої приймаючої родини, а також безкоштовна їжа та проживання.
Вам повинна бути надана окрема кімната у помешканні приймаючої Вас родини.
Приймаюча Вас родина не може мати іншого працівника "опер" одночасно з Вами.
Ви повинні виконувати щоденні домашні роботи по господарству від 3 до 5 годин на день, 6 днів на тиждень, тобто від 18 до 30 годин на тиждень. Це означає, якщо приймаюча Вас родина в  "опер"-контракті заявить, що Ви повинні виконувати роботу 6 годин на день щодня, окрім вихідних, Вам не буде надано дозвіл на проживання.
Ви маєте право мати один повний вихідний день протягом поточного тижня.
У Вас є право мати достатньо часу для відвідування мовних курсів, задоволення культурних та професійних інтересів, включаючи участь у релігійних заходах.
Приймаюча Вас родина зобов’язана піклуватися про Вас у випадку хвороби або травми.
Приймаюча Вас родина повинна оплатити Вам зворотній квиток, якщо Ви не є громадянином країни ЄС.
І Ви, і приймаюча Вас родина маєте право розірвати контракт, попередивши відповідну сторону за 2 тижні. Більш того, і Ви, і приймаюча Вас родина маєте право на миттєве розірвання "опер"-угоди, якщо її грубо порушено однією зі сторін, а також у випадку настання термінових непередбачених обставин.
"Опер"-контракт не може бути погіршений для Вас без письмової згоди Данської Імміграційної Служби.
 
Щодо Вашого дозволу на роботу та перебування
 
Вам, як  "опер"-учаснику,  буде надано дозвіл на перебування (проживання), але не на роботу, оскільки Ваші щоденні клопоти по господарству не розглядаються як робота. Вам заборонено виконувати будь-яку хатню роботу, інші види робіт, ніж по домашньому господарству, та в інших місцях, окрім помешкання приймаючої Вас родини, понад години, встановлені в "опер"-контракті.
 
Приймаюча Вас родина зобов’язана зареєструвати Вас у Центральному Офісі Реєстрації Цивільного стану і забезпечити Вам надання данської державної медичної страхівки, що надасть Вам можливість на одержання безкоштовної медичної допомоги. Приймаюча Вас родина також відповідальна за те, щоб Ви були застраховані від нещасних випадків під час роботи.
Забезпечити собі приватну страхівку, яка покриватиме вільний від роботи час, Ваша відповідальність.
 
Тривалість
 
Вам може бути надано дозвіл на проживання на період до 18 місяців, але не більше, ніж строк Вашого контракту. У виняткових випадках дозвіл на перебування може бути подовжено на 6 місяців, тоді загальний строк може становити 2 роки. Виняткові випадки можуть бути, якщо в родині, яка Вас приймає, є важкохвора дитина або дитина, яка з якихось причин потребує постійного догляду, і вона дуже до Вас прив’язалася. Випадок хвороби або особливих обставин з одним із батьків не є таким винятковим випадком.
 
Данська Імміграційна Служба проводить обмежувальну політику щодо продовження термінів дії дозволів на перебування для "опер"-учасників, тому Ви не повинні очікувати на продовження Вашого дозволу на проживання понад 18 місяців.
 
Якщо Ви подаєте заяву на продовження дозволу на перебування, Ви можете й далі працювати в якості "опер", поки Данська Імміграційна служба  розглядає Ваше звернення, за умови, якщо Ви прохаєте продовжити термін дії дозволу на проживання для роботи у тій же самій родині, і умови контракту залишаються незмінними.  Ви та приймаюча Вас родина повинні укласти між собою новий "опер"-контракт та додати його до заяви на продовження терміну дії дозволу на перебування.
 
Якщо Ви бажаєте оформити свої відносини з новою родиною, Ви не зможете цього зробити, поки Вам не буде надано новий дозвіл на проживання. Попередній дозвіл на перебування у разі припинення контракту буде анульовано.
Сверте у нас Ваше время!  
   
Реклама  
   
Рабочим, медикам...  
   
7 посетителей (22 хитов)
=> Тебе нужна собственная страница в интернете? Тогда нажимай сюда! <=